Υλικά
- 500 γρ ταλιατέλες
- 500 γρ. καπνιστός σολομός σε λωρίδες
- 150g κουκουναρόσπορος καβουρδισμένος
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι λεπτοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λεπτοκομμένη
- 2 πορτοκαλί πιπεριές σε ράβδους
- 500 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- Χυμός 1 λεμονιού
- 5 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- Μαϊντανός
Εκτέλεση
Βράστε τα ζυμαρικά.
Σε ένα τηγάνι σωτάρετε τα σκόρδο και το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέστε τις πιπεριές και σωτάρετε για 3 λεπτά. Προσθέστε τα ντοματίνια και σωτάρετε για άλλα 3 λεπτά.
Προσθέστε το σολομό, τον κουκουναρόσπορο και το χυμό λεμονιού. Το ανακατεύετε για 1 λεπτό.
Προσθέστε τις ταλιατέλες.
Πασπαλίζετε με παρμεζάνα.
Το συγκεκριμένο πιάτο είναι ένα πλήρες πιάτο το οποίο μας εφοδιάζει με ενέργεια λόγω των υδατανθράκων των ζυμαρικών. Ο σολομός μας δίνει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και πολύτιμα ω-3 λιπαρά οξέα.
Καλή σας όρεξη!
Ανακτήθηκε από: https://www.okaa.gr/gr/i-agora-tou-katanaloti/diatrofi-ugeia/